Ha még soha nem futbalozott, akkor csak ajánlani tudjuk annak kipróbálását. Ez egy igazán szórakoztató és látványos sport, melyet mindenki játszhat, szinte bárhol. Sallai Roland is a labdarúgás mellett döntött, és nem is tette rosszul, hiszen hihetetlenül nagytehetség rejtőzik benne. Talán az egyszerű hozzáférhetőség teszi a világ legnépszerűbb sportjává. 

Javítja a szív- és érrendszer egészségét

Ez valószínűleg a labdarúgás egyik legnagyobb előnye. Az átlagos játékosok körülbelül 8-10 kilométert futnak le egy teljes játék során. Az állandó gyaloglás, kocogás és futás segít fenntartani a játékos pulzusát , kiváló kardiovaszkuláris gyakorlatot biztosítva . Az állandó mozgás segít a játékosoknak megerősíteni szívüketcsökkenteni a vérnyomást és elégetni a felesleges kalóriákat .

Aerob kapacitás növelése

90 percen át tartó folytonos mozgáshoz, futáshoz nagyfokú állóképesség szükséges. Sallai Roland magyar labdarúgó is remek állóképességgel rendelkezik, hiszen akár egy teljes mérkőzésen keresztül mozgásban kell maradjon. Segít a koordinációban

A gyaloglás, futás és sprint közötti váltások miatt a koordináció kulcsfontosságú a futball számára. A testkoordinációt javítják az olyan összetett mozgások, mint a kanyarodás és az elhaladás, amelyeket különböző sebességgel és irányban hajtanak végreA kéz-szem koordináció javul, ha a játékosok vagy rúgják a labdát, vagy kapnak egy átadást valakitől. 
Míg a fitneszcélok általában nagyon személyesek, mindannyian 
profitálhatunk abból, ha közös célokat osztunk meg másokkal, akik afelé hajtanak minket. A tanulságok, amelyeket a játékosok a pályán tanulnak, egész életükre lefordíthatók, és a bajtársiasságú csapattársak páratlanul osztoznak benneAz a képesség, hogy másokkal együtt tudjunk dolgozni a közös cél elérése érdekében, egy remek dolog melyet a foci kiválóan meg tud tanítani.